Korjuukatsaus

12.06.2018

Alkuvuoden korjuu

Talvileimikoiden korjuuseen päästiin Etelä-Suomessa vuodenvaihteen jälkeen. Talven korjuuolosuhteet olivat Etelä-Suomessa poikkeuksellisen hyvät. Pakkasta ja lunta oli sopivasti. Parhaimmillaan olosuhteet olivat maalis-huhtikuun vaihteessa kun hanget laskivat päivän lämpöasteilla ja taas jäätyivät yöpakkasilla kovettaen pohjia. Myös lisääntynyt päivänvalo paransi olosuhteita merkittävästi.

Talviset olosuhteet metsissä ja teillä jatkuivat edellisiä talvia pidempään, jopa huhtikuun puoliväliin saakka.

Menneenä talvena purettiin merkittävä määrä edellisten talvien rästileimikoita varannoista pois. Osa talvella korjatuista turvemaaleimikoista olivat odotelleet jopa viisikin vuotta otollisia olosuhteita.

Talven kovien pakkasten kääntöpuolena oli raju, joskin lyhyt kelirikkokausi joka Etelä-Suomessa oli pahimmillaan vapun molemmin puolin. Kesäkorjuukausi pääsi käyntiin poikkeuksellisen myöhään, täydellä teholla vasta toukokuun toisella viikolla.

Helteinen toukokuu antoi hyvän lähdön kesäkorjuukauteen. Metsissä ja teillä pohjat ovat niin kuivia, että kesäaikaan voidata korjata jopa helpoimpia talvikorjuukohteita ongelmitta eikä pienistä sateista ole haittaa.

Pitkän sateettoman ja helteisen jakson vaikutuksesta on monin paikoin jopa liian kuivaa. Maastopalovaara on ilmeinen, etenkin kovalla tuulella. Kivisimmät työkohteet joudutaan jättämään korjuuohjelmista pois sekä tekemään muita ylimääräisiä toimenpiteitä suurpalojen ehkäisemiseksi.

Teollisuuden puunkysyntä jatkuu hyvällä tasolla ja puunkorjuuta tehdään reipasta, tasaista vauhtia läpi kesän. Joskin keskikesällä tukkien korjuussa pidetään lyhyitä taukoja sahalaitosten kesälomien ajana.

Kesän työlajeihin kuuluvat hakkuutähteiden korjuu sekä metsämaanmuokkaus aloitettiin toukokuussa. Tässä vaiheessa perinteinen kevätruuhka on saatu purettua ja kalusto siirtyy hiljalleen kohteille josta puut on korjattu kuluvana keväänä.

Maanmuokkauksia toteutamme jatkuvatoimisella Bräcke-mätästäjällä sekä kahdella kaivinkoneella. Bräcke liikkuu koko Etelä-Suomen alueella. Kaivinkoneita toinen Kanta-Hämeen alueella ja toinen Jämsä-Kuhmoinen-Padasjoki-alueella.

Kevätkesän muokkausohjelmat ovat suunniteltuna, mutta syksyn Bräcke-ohjelmiin on vielä tilaa. Kaivinkoneiden työalueilla on mahdollista toteuttaa myös yksittäisiä maanmuokkaustyömaita mikäli ne aikataulullisesti ja maantieettellisesti sopivat ohjelmiin. Muokkausasioissa voi olla yhteydessä operaatioesimies Janne Taskiseen.

Etsimme uusia työntekijöitä

Korjuumäärämme ovat kasvussa. Tämän ja muutamien eläköitymisten myötä etsimme osaavaan joukkoomme uusia tekijöitä.

Työmahdollisuuksia on eri puolilla toimialuettamme sekä harvesterin, että metsätraktorin kuljettajille.

Työhakemuksen voi täyttää kotisivuillamme. Hakemus löytyy Rekrytointi- linkin alta.

GDPR eli EU:n uusi tietosuoja-asetus

Toukokuussa astui voimaan EU:n uusi tietosuoja-asetus joka koskee kaikkia EU-alueella toimivia yrityksiä ja yhteisöjä.

Myös me olemme päivittäneet tietosuojakäytäntöjämme vastamaan uutta asetusta. Suuria muutoksia tietosuojatoimenpiteisiin ei ole tehty vaan asetuksen myötä on pyritty paremmin kirjoittamaan toimenpiteet auki.

Kesän aikana kotisivuillemme ilmestyy lisätietoa tietosuojakäytännöistämme.

Uutta kalustoa

Kuluvan vuoden aikana uusimme kalustoa. Kalustovaihdoilla pyritään ylläpitämään toimitusvarmuuttamme ja vastaamaan asikkaidemme kulloisenkiin korjuutarpeeseen parhailla mahdollisilla kalustoratkaisuilla.

Vaihdamme useita harvesterita ja kuormatraktoreita uusiin ja nykyisiä korjuutarpeitamme vastaaviin koneisiin. Osa vaihdoista on jo tehty. Toimittajina John Deere, Ponsse ja Logset. Lisäksi kevään muokkauksille hankimme uuden Volvo- kaivinkoneen.

Oppilaitosyhteistyö

Viimeisen vuoden ajan olemme tehneet oppilaitosyhteistyötä Gradian kanssa. Gradia on järjestänyt aikuiskoulutuksena kuljettajakurssin Hämeenlinnassa ja kurssin koneet ovat työskennelleet Metsäkonepalvelun työmailla. Lisäksi osa kurssilaisista on käynyt harjoittelemassa työtä Metsäkonepalvelun koneilla.

Gradia on käynnistämässä uutta koulutusta Kanta-Hämeessä vuodenvaihteessa 2018-19 ja olemme jo lupautuneet jatkamaan yhteistyötämme.

Lisätietoja tulevasta kurssista ja yhteistyöstämme kotisivuillamme myöhemmin kesällä.

Aurinkoista kesää kaikille!

16.08.2019Avoimia työtehtäviä Kone-Yijälä Oy:ssä
07.08.2019Avoin työtehtävä: Operaatioesimies
25.07.2019Kone-Yijälä Oy yhdistyy Metsäkonepalvelu-konserniin
05.07.2019Avoin työpaikka: metsätraktorin kuljettaja
17.06.2019Koneyrittäjät - Yhdessä enemmän jo 50 vuotta
10.06.2019Sponsorointi: Mari viihtyy huipulla
21.05.2019Korjuukatsaus
20.05.2019Sponsorointi: Inka nauttii luonnosta monin tavoin
18.05.2019Timo Tolpasta metsäneuvos
04.04.2019Etsimme lisäresurssia hakkuutähteiden metsäkuljetukseen

Siirry arkistoon »